Roaming (internetten in het buitenland) en de telefoonrekening

Wie veel reist kent het wel, de enorme rekeningen voor je telefoon als gevolg van dataverkeer na je reis. Bewust of onbewust heb je in het buitenland dataverkeer gebruikt voor bijvoorbeeld het weer, je email, google maps of een andere applicatie op je smartphone. Of het zoeken naar een wifi hotspot in een hotel, restaurant of coffee corner om toch even (gratis) online te kunnen. Waarom niet gewoon online zijn wanneer jij dat wilt en waar jij dat wilt tegen een betaalbare prijs? De oplossing ligt binnen handbereik.

 

Wat is Droam
Droam heet deze oplossing. Droam is een apparaatje welke kleiner is dan je gemiddelde telefoon. Eenmaal aangezet werkt het als een wifi hubspot waar je tot 5 (mobiele) apparaten op kan aansluiten. Het belangrijkste is dat het werkt via het mobiele netwerk van het land waar je op bezoek bent, maar wel tegen een vele lagere prijs dan via onze eigen Nederlandse netwerken. Je betaald namelijk een fix fee per 50 MB of per 1 GB dataverbruik. Afhankelijk van je gebruik kan je dus voor een van de twee opties kiezen.

De batterij van het apparaatje gaat ongeveer 4-5 uur mee bij gebruik, dus gewoon in je rugzak als je aan het rondlopen bent. Op zoek naar het laatste weer? Je iPhone/iPad/Nokia/Laptop is verbonden met de Droam en je kan gelijk de informatie bekijken zonder zorgen te maken over hoge roaming tarieven of te zoeken naar een restaurant waar je gebruik kan maken van de wifi verbinding.

 

De ervaringen
Tijdens mijn vakantie heb ik samen met ons reisgezelschap gebruik gemaakt van de Droam voor onze iPads en ik moet zeggen dat het wel heel makkelijk werkt. Je zet hem aan en je hebt binnen 30 seconden je Wifi netwerk draaiend. Je iPad herkend de wifi verbinding automatisch na de eerste keer instellen (paswoord staat op de droam zelf) waarna je heerlijk aan de slag kan. De snelheid is wisselend, maar bijna net zo snel als je normale mobiele netwerk thuis. De wisselende snelheid zou  kunnen komen doordat we wat hoger in de bergen zaten.

 

Conclusie
Wil je online blijven in het buitenland en niet de hoofdprijs betalen voor al het dataverkeer dat je verbruikt dan is Droam een zeer goede oplossing. Niks is fijne om na een week vakantie thuis te komen en tot de conclusie te komen dat je roaming rekening geheel 0.00 euro is.