Opmerkelijk gebruik van adwords….

Vandaag kwam ik in de Belgische Google een bijzondere adverteerde tegen. Niet dat deze site eruit sprong qua tekst of omschrijving, maar wel de landings pagina.

Na mijn zoekopdracht kwam deze advertentie op de 3e plek in Google tevoorschijn. Het trok mijn aandacht omdat het overeen kwam met mijn zoekopdracht. Deze adverteerder had mijn aandacht te pakken!

Helaas was de landingspagina een domper. De pagina waar ik heen werd gestuurd bevatte niks anders dan basis gegevens van de aanbieder zoals adres en telefoonnummer. Na lang zoeken kwam ik ook een regel tegen waarbij werd gemeld dat de pagina ‘under construction’ was.

Helaas, niet wat ik zocht, de site gesloten en verder gaan zoeken in Google. Voor de aanbieder is mijn bezoeker ook jammer, want behalve dat deze nu moet betalen voor mijn klik, welke niks oplevert, zal ik in de toekomst ook niet snel klikken op een advertentie van deze aanbieder, ik weet immers niet of de site niet meer ‘under Construction’ is. Een gemiste kans voor de aanbieder.

Mijn advies voor deze adverteerder, wacht met adverteren op Google totdat de site geheel klaar is, zorg voor een goede landingspagina en profiteer van de bezoekers welke via de adverteerders binnenkomen.

3 thoughts on “Opmerkelijk gebruik van adwords….”

  1. Ik raad mijn klanten altijd aan eerst de website op orde te hebben. Pas dan beginnen met een beperkte AdWords campagne, en dan de conversie verhogen. Als de conversie goed is, pas dan echt uitpakken met AdWords.

    Hoeveel mensen het precies andersom oppakken, is ronduit schokkend. Geen wonder dat veel mensen denken dat AdWords niet rendabel is.

  2. Misschien dat de server er tijdelijk offline was gegaan. Het lijkt me sterk dat je een adwords campagne laat uitvoeren terwijl de website niet meer draait.

Comments are closed.