Suske en Wiske op de Ipad

Het is dan eindelijk zover! Als verzamelaar van Suske en Wiskes ben ik altijd zeer blij als er een nieuw deel van Suske en Wiske uitkomt. Heerlijk om de verhalen ‘s avonds te lezen op de bank. Sinds ik iPad heb, zat ik al enige tijd te wachten op het moment dat Suske en Wiske ‘online’ kwamen.

Nu met hun meest recente uitgave (311 – ‘De Stuivende Stad’ ) komt ook de digitale versie van het album. En ze pakken gelijk goed uit. Het is niet alleen een strip op de iPad/iPhone, maar gelijk een luisterstrip. Je kan rustig als een echte strip door het album heen bladeren en de strips zelf lezen, of de strip laten voorlezen. Je ziet ieder plaatje met de daarbij behorende geluiden en teksten. Het geheel komt tot leven.

Op dit moment bied Standaard Uitgeverij de applicatie geheel gratis aan (let op, de iPad versie is ruim 500mb groot!) voor alle geinteresseerd om te kijken en te ervaren hoe een Suske en Wiske is op een iPad/iPhone. Hierna zal je moeten gaan betalen voor de versies.

Analoog of Digitaal

Nu vind ik dit een geweldige ontwikkeling, maar kom ik toch in dubio. Koop ik nu de papieren versie om mijn verzameling compleet te maken of ga ik vanaf nu alleen nog maar lezen op de iPad? Of allebei?

Om met de laatste optie te beginnen, de papieren versie kost €5.25 per editie en de iPad versie €4.99. Beide opties wordt een dure aangelegenheid. Alleen op de iPad is leuk en makkelijk, maar wat zet ik in de kast naast de muur van Oranje kaftjes? Die wil je ook compleet hebben. Uiteindelijk kom ik dus toch weer uit bij de papieren versie en laat, hoe moeilijk het is, de iPad versie naast mij liggen.

Twee keer betalen

Nu vraag ik mij toch altijd af, waarom zou ik/moet ik 2x betalen voor dezelfde content? Als ik de papieren versie koop, heb ik toch al betaald voor de content? Waarom kan/mag ik dan ook niet een digitale versie krijgen? Zie het als een extra service naar je klanten. Plak in iedere Suske en Wiske een unieke code, waarmee je gratis de digitale versie kan downloaden. Hier zou ik zeer blij van worden……..

Bij de volgende Suske en Wiske??

Suske en Wiske – De Stuivende Stad iPad/iPhone App