De iPad, business tool of niet?

Sinds deze week ben ik de trotse eigenaar van de welbekende iPad. Veel is er al over geschreven. Dat het ideaal is om boeken te lezen, spelletjes te spelen en een nieuw communicatiekanaal ter vervanging van de oude papieren folder. Maar ik ben voornamelijk benieuwd of het mij helpt mijn website Fotovergelijk.nl te onderhouden en uit te breiden. Hieronder mijn eerste bevindingen.

Uiteraard is het geen vervanging van een laptop en/of desktop, maar het kan een hoop zaken overnemen terwijl je heerlijk op de bank zit, in het vliegtuig of in de Starbucks. Denk hierbij aan je twitter account onderhouden, je site via je cms bijwerken, email ontvangen en beantwoorden en inlezen van artikelen die je verder kunnen helpen met het uitbreiden van je website. Ik zal bovengenoemde punten stuk voor stuk bespreken en uitleggen hoe deze mij verder helpen met het beheren van mijn website(s).

Twitter
Twitter is 24 uur per dag en eigenlijk wil je het twitter account ook zo onderhouden. Uiteraard is het lastig om 24 uur per dag te onderhouden, maar met de iPad wordt het wel een stuk makkelijker. Ik gebruik hier op dit moment Twitterrific voor. Het laat de instellingen van je twitter account zien, inclusief de opgeslagen zoekopdrachten. Het scherm wordt netjes opgedeeld in twee delen. Aan de linkerkant je zoekopdrachten, welke makkelijk te gebruiken zijn om je standaard zoekopdrachten uit te voeren. Aan de rechterkant de tweets. Hij blijft altijd op de laatste tweet staan zodat je makkelijk kan zien welke tweets nieuw zijn. De betaalde versie maakt het ook mogelijk om meerdere accounts te beheren.
Dit alles gaat perfect op de iPad. Het voordeel is dat de iPad sneller opstart, hij staat immers altijd aan, dan bijv een laptop. Even snel kijken of er nieuwe tweets zijn gaat perfect. Het reageren gaat snel en soepel. Perfect om in contact te blijven met je klantenbasis en peers.

Cms/blogs
De safari browser werkt heerlijk. Ik gebruik wordpress als backend techniek en daarbij behorend cms werkt soepel op de iPad. Deze blogpost heb ik geschreven op de iPad. Het typen gaat iets langzamer, je kan niet echt blind typen met 10 vingers, maar het gaat verbazend snel, zeker ook met de automatisch correctie van de iPad. Zolang je niet vlug een verslag moet typen, is de iPad zeer geschikt hiervoor.
Een belangrijke voorwaarde om er goed gebruik van te kunnen maken is dus wel een website met een goed te bereiken cms, dan wel via een mobiele website. Het voordeel van WordPress is dat ze zelf een app hebben. Daarvoor hoef je niet meer in te loggen via het admin panel, maar gewoon direct op je iPad teksten schrijven. Soepel en snel!

Email
Email wordt tegenwoordig genoeg en vaak gelezen op allerlei apparaten, pc’s, laptops en mobiele telefoons. De iPad doet hetzelfde, maar met het voordeel van een groter scherm en full html. Het toetsenbord van de iPad geeft de mogelijk om lekker snel te reageren op de emails die je hebt ontvangen of om zelf de emails te versturen. Het gaat allemaal net iets sneller dan op je mobiele telefoon, met de kleine toetsen. Daarnaast kan je heerlijk in al je mappen je mails bekijken. Dus alles bij de hand. En in combinatie met je blogs/website, kan je direct vanuit je email doorklikken naar je eigen om je website te onderhouden. Denk aan nieuwe commentaren goedkeuren, ervaringen toevoegen en acties invoeren.

Artikelen/boeken
Dit is een van de zaken welke ik het meeste gebruik op de iPad. Het lezen van informatie welke gevonden is op het internet. Denk hierbij aan presentatie van congressen, pdf’s met informatie of puur de websites. De laatste kan je gewoon op internet lezen, maar de eerste twee zijn heerlijk om op de iPad te lezen. Je dowload de informatie naar je iPad via bijv de dropbox app. De informatie hoef je niet te vinden op de iPad, maar kan ook terwijl je bezig bent op je laptop. Stuur de informatie naar je dropbox en ‘s avonds kan je de informatie op de bank rustig lezen. Gezellig bij de rest van de familie alsof je een boek leest. Het onthoud waar je bent gebleven en op deze manier hoef je niet vanalles uit te printen om ‘s avonds te kunnen lezen. Je bent dus ook nog eens goed bezig voor het milieu! De pdf’s kan je zelfs direct laden in je ibooks app waardoor je niet eens online hoeft te zijn om de artikelen te lezen. Gemak dient de mens en nooit meer stapels papier meezuilen van kantoor of in de trein. Alles bij de hand op een centrale plek.

conclusie
Het geheel overzien, zal de iPad mij zeker helpen mijn website te onderhouden en verbeteren. Door middel van artikelen kan ik meer leren over de online wereld en mijn websites direct verbeteren via de verschillende apps en/of de cms systemen. Met mijn klanten blijf ik in contact via de email en twitter. Alles vanaf elke plak die ik wil, mat een apparaat welke niet groter is dan, en niet zwaarder weeg dan een boek. Het is niet een vervanging, maar een toevoeging aan mijn toolbox.