Test van Nintendo Wii Stuurwiel

Enige tijd geleden kregen wij de mogelijkheid van Mytrendyphone.nl om het stuurwiel voor de Nintendo Wii te testen. Uiteraard namen wij dit aanbod graag aan en hebben het product besteld. Het stuurtje was snel geleverd en uiteraard netjes ingepakt (hij past niet door de brievenbus, maar aardige buren hebben altijd makkelijk). Toen begon het leuke gedeelte van deze review, het testen!!


Om het stuurtje, of zoals deze op de site wordt genoemd Lighting Stuur voor Nintendo Wii, te testen hebben we Mario kart gebruikt. Bij dit spel zit al een stuurtje, zodat we goed konden vergelijken.

Laten we beginnen met het uitpakken van de doos, want wat zit er allemaal in de doos?

  • Het lighting stuur (uiteraard);
  • 2 triple AAA batterijen;
  • korte handleiding.

Het eerste wat opvalt is dat het Lighting stuurtje geen licht stuurtje is, zeker nadat de batterijen erin zijn gegaan. Dit is geen bezwaar tijdens het spelen van het spel met het stuurtje. Het is eigenlijk ideaal voor tijdens het spelen, je hebt iets in je handen wat degelijker en vaster voelt. Ik was hier aangenaam door verrast.

Een andere positief punt van deze stuurtjes is dat ze een lampje/lichtje in de behuizing hebben, welke in 3 verschillende kleuren komt, te weten rood, blauw en groen. Voor mijzelf nog niet echt de toegevoegde waarde ervan gevonden, maar voor een huishouden met kinderen, perfect, nooit meer ruzie over welke stuurtje van wie is, kijk naar de kleur en je weet het gelijk.

Na enige dagen van veel speelplezier ben ik tot de conclusie gekomen dat het een heerlijk stuurtje is, het doet precies wat het moet doen en ligt heerlijk in de hand. Er is niks lekkerde dan een racespel met een stuurtje te spelen. Het is absoluut een meerwaarde voor ieder racespel. Nog nooit heb ik bochten zo scherp aangesneden, zo strak langs de randen gereden! Een welkom aanvulling op de collectie van Wii gadgets (en ik speel alleen nog met dit stuurtje, de gasten mogen met het Wii stuurtje spelen).