Event informatie in Google

Google heeft nu nieuwe versie van rich snippets, genaamd ‘Event information’, geintroduceerd. Half Mei introduceerde Google  een nieuwe dienst genaamd Rich Snippets, waarbij zoekmachine gebruikers bij de  top links site structuur extra informatie van de zoekmachine kregen.

Vandaag kondigde Google aan dat ze de Rich Snippets ook gingen gebruiken voor event informatie. Door deze toevoeging wordt het makkelijker voor zoekmachine gebruikers om informatie over bepaalde geplande events te vinden zoals een biosscoop of theater voorstelling. Het laat de gebruiker ook zien wat ze kunnen vinden op de desbetreffende website.

Een voorbeeld zoals het eventueel eruit kan komen te zien:
Google Rich Snippet

Net zoals bij de andere rich Snippets heeft google documentatie beschikbaar gesteld over hoe je als website gebruiker deze informatie kan markeren zodat het in de zoekmachine wordt getoond. Wederom garandeerd google niet dat je de informatie gelijk wordt opgenomen in de zoekmachine, maar op den duur is het wel de bedoeling.
Google houd het ook niet bij bovenstaande Rich Snippets, ze geven aan dat er in de toekomst meer mogelijkheden komen. Stay Tuned.